luni, 27 septembrie 2010

Zile libere fara plata incepand din octombrie 07/09/2009

"In vederea incadrarii in constrangerile bugetare determinate de situatia de criza economica, in perioada octombrie-decembrie 2009, conducatorii autoritatilor si institutiilor publice, indiferent de modul de finantare, au obligatia de a diminua cheltuielile de personal, in medie cu 15,5% lunar", se arata in proiectul de lege privind reducerea cheltuielilor bugetare, pentru care Guvernul isi asuma raspunderea in fata Parlamentului.
Decizia va fi aplicata prin acordarea personalului propriu, indiferent de statutul acestora, de zile libere fara plata pentru o perioada de pana la 10 zile lucratoare , reducerea programului de lucru, masuri ce combina aceste doua alternative sau alta masura cu efect echivalent.
Modalitatea de aplicare a acestei masuri va fi stabilita cu acordul salariatului, dupa consultarea organizatiilor sindicale sau reprezentantilor salariatilor.
Pentru personalul militar din institutiile din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, masura se aplica pentru un numar de pana la 14 zile calendaristice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu