joi, 30 septembrie 2010

UNBR a stabilit indemnizatia pentru cresterea copilului in cazul avocatilor

Incepand cu 01 octombrie 2010 cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani si, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani, este de 40% din venitul de referinta pe profesie. Venitulul de referinta a fost stabilit la 2300 de lei, prin Hotararea Consiliului UNBR nr. 708/2009, fiind valabil pe o perioada de un an de la data stabilirii sale.

Indemnizatia pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani si in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani, se acorda doar asiguratilor care nu au dreptul la indemnizatie pentru cresterea copilului din sistemul public.

In cazul in care asiguratul beneficiaza din sistemul public de o indemnizatie pentru cresterea copilului in cuantum mai mic decat cel care se acorda in sistemul de asigurari sociale a avocatilor, se acorda diferenta dintre cele doua cuantumuri.

Pot beneficia de prezenta indemnizatie doar asiguratii care au 12 luni de stagiu de cotizare in ultimul an anterior datei nasterii copilului.
CODUL MUNCII 2010

La data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, indemnizatiile pentru cresterea copilului aflate in plata se recalculeaza in conformitate cu prevederile prezentei hotarari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu