marți, 28 septembrie 2010

PFA. Contract de colaborare. OUG 82 din 2010

PFA. Contract de colaborare. OUG 82/2010
Silviu Stoica, valabil la 26-Sep-2010

Intrebare: O PFA presteaza servicii pe baza contractului de colaborare a unei alte PFA. Contractul de colaborare intra sub incidenta OUG 822010? Adica platitorul de venit trebuie sa retina contributiile sociale? Contractul de colaborare in acest caz este egal cu contractele conventiile incheiate pe Codul civil?

Singurul loc unde toate intrebarile isi gasesc raspuns.
Convinge-te CLICK AICI

Raspuns: Daca respectivul contract este incheiat cu persoana fizica, in calitatea ei de persoana fizica autorizata sa desfasoare activitati independente (inregistrata ca atare la organele fiscale competente), atunci platitorul de venit (cealalta persoana fizica autorizata) nu are obligatia retinerii contributiilor sociale prevazute de OUG 82/2010.

Un contract de colaborare poate intra sub incidenta prevederilor OUG 82/2010 si tratat ca un contract/conventie civila daca persoana fizica prestatoare (si beneficiara de venit) incheie contractul in calitatea ei de persoana fizica neautorizata.

Prin urmare, in masura in care beneficiarii de venit sunt persoane fizice autorizate sa desfasoare activitati independente, contractele incheiate de ei in aceasta calitate (inclusiv de colaborare) nu intra sub incidenta OUG 82/2010.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu